1404-06-25 13:20
50
0
95260
«گلستان ما» گزارش می‌دهد؛

آرد خوب گلستان نان باکیفیت نمی‌دهد

در حالی که استان گلستان به داشتن گندم و آرد مرغوب در سطح کشور شهره است و حتی آرد تولیدی این استان به ۲۵ استان دیگر نیز صادر می‌شود، اما این کیفیت بالا، تضمین‌کننده نان مطلوب برای سفره مردم استان نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، استان گلستان مهد گندم مرغوب و آردی با ارزش غذایی بالاست، در حالی که گندم و آرد تولیدی خود را به ۲۵ استان کشور صادر می‌کند، اما مردم از مرغوبیت نان رضایت کافی ندارند شکاف بین کیفیت آرد و نان نهایی، بحث‌هایی را در میان فعالان صنف نانوایی و مسئولان استانی برانگیخته است.  

مدیرکل غله و بازرگانی گلستان ضمن تأیید کیفیت بالای آرد، بر نقش عوامل دیگر در ارتقاء کیفیت نان تأکید کرده و رئیس اتحادیه خبازان گرگان، سیستم «نانینو» را یکی از عوامل کاهش انگیزه نانوایان و در نتیجه افت کیفیت نان معرفی می‌کند در این گزارش به بررسی دلایل این معضل و پاسخ‌های مسئولان می‌پردازیم.

* آرد مرغوب نقطه قوت گلستان

مدیرکل غله و بازرگانی گلستان، با تأکید بر کیفیت بالای گندم و آرد استان گفت: گندم و آرد استان گلستان از کیفیت و ارزش غذایی بالایی برخوردار است ما آرد استان گلستان را به ۲۵ استان کشور ارسال می‌کنیم و حتی با تولید بیشتر، همچنان تقاضا برای آرد با کیفیت استان گلستان وجود دارد.

روح‌الله مهری افزود: کیفیت بالای آرد به تنهایی برای تولید نان با کیفیت کافی نیست و نیازمند توجه به سایر عوامل نیز دارد.

* انتظارات مردم و چالش‌های نانوایان

رئیس اتحادیه خبازان گرگان ضمن تأیید کیفیت آرد استان گلستان، به انتظارات به حق مردم برای بهبود کیفیت نان اشاره کرد و گفت: گلستان دارای بهترین کیفیت آرد است، اما مردم انتظار دارند کیفیت نان هم بهتر شود و این انتظارشان به حق است؛ چرا که نان قوت لایموت مردم است.

یدالله نظری‌نژاد، ریشه کیفیت نان را در یک زنجیره کامل از انتخاب بذر گندم تا محصول نهایی دانست و تأکید کرد: قطعاً فقط ملاک، آرد در امر کیفی نیست، بلکه حلقه زنجیره‌ای که وجود دارد تا انتها مستلزم این است که همه عزیزان و دست‌اندرکاران دست به دست هم بدهند تا بتوانیم پازل‌های امر کیفی را به نتیجه برسانیم.

* سیستم نانینو مانعی برای انگیزه نانوایان

یکی از چالش‌های اساسی که توسط رئیس اتحادیه خبازان مطرح شد، تأثیر سیستم «نانینو» بر انگیزه نانوایان بود نظری‌نژاد معتقد است سیستم نانینو در واقع انگیزه را از نانوا گرفته است.

وی گفت: خیلی از اعتراضات در قسمت نانوایان برای سیستم نانینو حتی موجب شده که نانوایان و مردم ما تنبیه شوند.

رئیس اتحادیه خبازان گرگان بیان کرد: اگرچه یک قانون بد است و قابل قبول، ولی همین امر باعث شده که انگیزه از نانوا گرفته شود و از بین رفتن انگیزه موجب شده کارگران حرفه‌ای در بخش کیفی از این صنف خارج شوند و این ضعفی بوده که در قسمت کیفیت کار تأثیر منفی گذاشته و منجر به آسیب دیدن مردم شده است.

نظری‌نژاد ابراز امیدواری کرد با کمک مسئولان، راهکاری در سطح ملی برای رفع این مشکل اندیشیده شود تا انگیزه لازم به نانوایان و کارگران حرفه‌ای بازگردد.

* راهکارها و آینده نان در گلستان

با توجه به صحبت‌های مسئولان، به نظر می‌رسد برای ارتقاء کیفیت نان در گلستان، نیاز به رویکردی جامع و همکاری مشترک تمامی عوامل دخیل در زنجیره تولید نان، از کشاورزان و کارخانجات آرد گرفته تا نانوایان و سیاست‌گذاران، وجود دارد.  

بازنگری در سیستم‌های نظارتی مانند نانینو و ایجاد انگیزه برای نانوایان و کارگران، می‌تواند گامی مؤثر در جهت تحقق انتظارات مردم و ارائه نانی با کیفیت‌تر باشد.

خبرنگار: زهره رجبی

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.